18 år och bilförsäkring

Bilförsäkringen är antagligen det första man som artonåring tecknar rent försäkringsmässigt och bilen blir därmed det första du får ta rejält ansvar för. Dessvärre har du mycket emot dig som nybliven bilägare på arton år. Många försäkringsbolag förknippar ung ålder med hög trafikfara och försäkringarna blir därmed avsevärt mycket dyrare än i andra fall, men det finns självfallet fortfarande faktorer som står på din sida. I och med att du som artonåring antagligen bor hemma hos föräldrar så får du mycket gratis i form av garage, bostad och eventuellt tillskott med pengar, men dessa är inte alltid att räkna med.

Eftersom att du som artonåring inte kommer att köra lika volvo-v70jpg.jpgmycket och i samma utsträckning som en som haft bil under några år så kan det vara bra att se över dina alternativ gällande försäkringen. Oftast så räcker en basal trafikförsäkring för artonåringar då bilen oftast är en begagnad sådan och inte allt för dyr, men om du känner att du har råd och att det faktiskt är nödvändigt så är det självfallet upp till dig att lägga ut dom pengarna, men se till att göra ett par jämförelser mellan ett par lånebolag du tycker verkar passa överens med din egna ekonomi och de avtal du är ute efter.

Utöver detta så skiljer sig inte en bilförsäkring som artonåring inte så oerhört från en vanlig. Du jämför efter det du är ute efter, du väljer till vilken grad du vill försäkra, du väljer försäkringsbolag och försäkrar ditt fordon. Väldigt enkelt!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.